Scitec Nutrition Lactase Enzyme 100 kapszula leírás:
Scitec Nutrition Lactase Enzyme 100 1 kapszulája általánosságban 20-26 g laktóz emésztéséhez elegendő. Ez a laktóz mennyiség kb. 400 ml tejnek felel meg.
- Tejcukor emésztéséhez szükséges enzim
- Tejcukorérzékenyek számára ideális, ha olyan ételt fogyasztanak, ami tejcukrot tartalmaz
Lényeges tudnivalók a laktózérzékenységről
A tejcukorérzékenység során a szervezet nem képes megemészteni a tejcukrot és az azt tartalmazó ételeket.
Ilyenkor különböző kellemetlen tüneteket tapasztalhatunk, mint a görcsös puffadás, hasi diszkomfort érzés, hányinger, hasmenés, rossz közérzet, émelygés.
Nagyon fontos, hogy kerüljük az öndiagnózist, az egyszerűnek tűnő meggyőződések alapján (pl.: ha tejet iszom kellemetlen tüneteim lesznek).
A tejcukorérzékenység vizsgálata egyszerű és fájdalommentes (hidrogén kilégzési teszt). Ennek során az orvos diagnózisa után érdemes diétába kezdeni, és beszerezni a tejcukorbontást segítő enzimet.
Teljes élet akkor is, ha laktózérzékeny vagy
Ha megvan az orvosi diagnózis, és valóban laktózérzékenységed van, ne bánkódj, ma már könnyedén élhetsz teljes életet laktózérzékenyen is. Vásárolj laktózmentes tejterméket, tudatosan figyelj a nem tejes termékek laktóztartalmára is (kekszek, csokik stb.), és ha megkívánsz valamit, amiben feltételezhetően laktóz van, vegyél be hozzá adott mennyiségű laktáz enzimet.
Adagolási javaslat
Vegyen be 1 kapszulát minden laktóz tartalmú ételhez, beleértve a tejsavó, kazein, kazeinát tartalmú italokat is. (1 kapszula általánosságban 20-26 g laktóz emésztéséhez elegendő. Ez a laktóz mennyiség kb. 400 ml tejnek felel meg.)
Figyelmeztetés
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl! Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot! A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tárolni!
Scitec Nutrition Lactase Enzyme 100 kapszula összetevők:
Tömegnövelő szer (cellulózgél), kapszulahéj [zselatin, fényezőanyag (sellak), színezék (vas-oxidok és vas-hidroxidok), savanyúságot szabályozó anyagok (ammónium-hidroxid, kálium-hidroxid)], laktáz enzim készítmény 15% [ß-galaktozidáz 44% (Aspergillus oryzae-ból), só]. Tejet, tojást, glutént, szóját, földimogyorót, dióféléket, zellert, halat, rákféléket, puhatestűeket és kén-dioxidot tartalmazó élelmiszereket gyártó üzemben készült.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.